KNPI

Vezetett túzokleső túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban

A fokozottan védett túzok megpillantása, különösen dürgéskor csodálatos élmény. Mivel a madarak ilyenkor is érzékenyek a zavarásra, érdemes vezetett túrán túzokot lesni, hiszen a fajhoz értő szakvezetés garantálja a túzokok megpillantását, de biztosak lehetünk abban is, hogy nem lesznek zavarva a madarak. Részletek a KNPI honlapján.

Tags: 

Elkészült az idei, téli túzokleltár

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, mint a hazai túzokállomány érdekében végzett természetvédelmi munka koordinátora elkészítette az idei téli túzokszinkron felmérések összegzését. Örvendetes a hír, hogy a hazai állomány növekszik, mintegy 100 egyeddel több volt regisztrálva, mint tavaly. A részletek a KNPI honlapján.

Túzokünnep a Kiskunságban

Hagyományteremtő jelleggel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság április 29-én, Bösztörpuszta-Nagyállás, Sztyeppék Háza helyszínen Túzokünnepet szervez.

Túzokünnep plakát

Az ünnepen futóverseny, pusztai élővilág bemutatása, értő szakmai tolmácsolásban előadások lesznek a program. További részletek a KNPI honlapján.

Madárvédelem az E.ON-nál

A hazai középfeszültségű villamos hálózat egyik legfontosabb szereplője idén is készül madárvédelmi tevékenységekkel. A gólyakosár kihelyezés és felújítások, valamint áramütés elleni beavatkozások mellett túzokvédelmi szempontból kiemelt területeken földkábelezés is zajlik. Részletek a cég honlapján.

Oldalak